Hogyan segít az arcmasszásban az Artistry

Mit is jelent pontosan a bőrápolás?

A bőrápoló termékek  hogyan is hatnak  az arcmasszázs során?

Ha jobban átgondoljuk, nem is olyan egyszerű erre a kérdésre válaszolni. Sok ember a reggeli és esti arcmosással le is tudja az arcbőrének ápolását. Igaz, hogy ez is hozzátartozik a bőrápoláshoz, de ennél többre van szüksége arcunkon. Hogyan is fogalmazhatnánk meg igazán jól a bőrápolás szócskát?

Bőrápolás alatt értjük az arcbőrünk egész nap rárakodott szennyeződésektől való megtisztítását, a vérkeringésének helyreállítását, illetve javítását, az izomtónusának nagy mértékű fokozását, a hidratálását, valamint a regenerálását. Tehát mindez fontos a bőrünk megfelelő ápoláshoz. És ha ilyen módon kezeljük arcunkat, nem csak szép és üde bőrünk lesz, de jelentős mértékben csökkenthetjük az öregedési folyamatát.

A masszázs és hatásai

A masszázs története messzi időkre nyúlik vissza. A legősibb gyógymódok közé sorolhatnánk. A történelmi korszakok közül az ókorban kezdték el használni a masszázst, mint gyógymódot. Ebben az időszakban leginkább a testet masszírozták. Az arc masszírozása csupán a 19.század vége felé vált ismertebbé. A masszázsnak mindig is meg voltak a megfelelő mozdulatai. Kezdetben csak a szív felé masszíroztak. Ez napjainkban is megtalálható az arcmasszázs mozdulatai között. A régi időkben a masszírozás csak kézi erővel történt, ma már emellett sok helyen géppel is dolgoznak.

A masszázsnak sokféle hatása ismert a bőrre és a vérerekre. A bőr bizonyos rétegeiben (irha és bőralja) lévő vérerekben keletkező vérbőség a bőrben jelentős mértékű változást okoz.

Ilyen változások a következők:

  • a hámképzés fokozódása
  • az elhalt hámsejtek könnyű leválása
  • a kötőszövet élettani folyamatainak a felgyorsulása
  • a kötőszövet sejtjeinek fokozott képződése
  • a kötőszövet rostjainak fokozott képződése.

A masszázs remek módszer az öregedési folyamatok csökkentésére is. A masszázs által létrejött vérbőség az arcbőr mirigyeinek a működését jelentősen befolyásolja. A mirigyek által termelt váladék sokkal gyorsabban távozik, a faggyúmirigyek váladéka is folyamatos lesz. A komedók képződésének kockázata is csökken a masszázs hatására. Az arc masszázsa tökéletes a zsírhiányos, illetve a seborrhoeás arcbőr kezelésére, illetve ápolására.

A szederjes arcbőr ápolására is jótékony hatású. Az ilyen típusú bőr lilás színű, hideg és érdes tapintású. Ez annak az oka, hogy a bőrben, a vénás hajszálerekben szén-dioxidos vér megtalálható.

Az arcmasszázs további jótékony hatásai:

  • a vénás erek keringése jelentős mértékben javul
  • a bőr hőmérséklete megemelkedik
  • könnyebben felszívódnak a tápanyagok
  • a kozmetikai anyagok felszívódás gyorsabb
  • az arcbőr sima, feszes és bársonyos lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük